Ziua copilului - Adjudeni 2013

Sâmbătă, 1 iunie 2013, aproximativ 60 de copii şi animatori din parohia noastră s-au întâlnit, plini de bucurie, pentru a pleca spre Adjudeni, unde a avut loc Sărbătoarea Copiilor pe plan diecezan. De dimineaţă, copiii s-au adunat in curtea parohiei, plini de zâmbete, dat fiind faptul că era 1 iunie, Ziua copiilor, dar şi emoţia plecării, emoţia unei experienţe de neuitat. Programul a început prin salutul părintelui Gabriel Bacoşcă şi al animatorilor, aceştia urându-le copiilor un frumos La mulţi ani!

Surprizele au început de dimineaţă, când aceştia au primit câte o gustare dulce, oferită de binefăcătorii acestei parohii. Fericiţi şi cu stomacul plin, am urcat in autocarul ce ne-a dus sănătoşi la destinaţie, Adjudeni. Pe drum am cântat, am zâmbit, dar ne-am şi rugat pentru toate persoanele de bună voinţă, ce au contribuit cum au putut ca noi să nu uităm prea curând de ziua de 1 iunie 2013.

Ajunşi, am coborât din autocar şi am plecat in pas voios spre Parohia „Coborârea Duhului Sfânt”, unde am fost primiţi cu braţele deschise si cu multe aplauze de tinerii şi copiii parohiei. Sărbătoare deja începuse, aceasta fiind animată de voluntarii oratoriului salezian "Don Bosco" Bacău, prietenii noştri. Cu jumătate de oră înainte de Sfânta Liturghie am intrat cu toţii în Biserică pentru a repeta cântecele si a ocupa locuri in bănci. La ora 11, Preasfinţitul Petru Gherghel a intrat in Biserică împreună cu un sobor de preoţi şi reprezentanţii fiecărei parohii prezente. Aproximativ 5000 de copii au participat la Sfânta Liturghie, Liturghie dedicată in totalitate lor. La sfârşitul celebrării, fiecare parohie şi-a strigat cât a putut de tare numele, în speranţa că, anul viitor sărbătoarea va avea loc in a lor comunitate.

În 2014, gazdă a sărbătorii va fi Parohia ''Sfântul Mihail'' din Valea Mare, Bacău. Sub binecuvântarea episcopului, am continuat sărbătoarea in faţa Bisericii, unde am servit cateva sarmale oferite de comunitatea parohiei din Adjudeni. Surprizele au continuat, când copiii au fost îndulciţi, pe merit, cu câte un suc, o îngheţată, un corn, o banană, oferite de binefăcătorii pentru care ne-am rugat şi ne vom ruga mult timp de acum în colo. Am rămas zâmbitori, şi am fost ţinuţi în priza ''petrecerii'', participând la momente artistice deosebite organizate de diferite parohii.

Cu bucuria unei amintiri frumoase, adânc întipărită în suflet, am plecat spre autocar, dar nu înainte de a mulţumi Domnului şi a face o poza în Biserica din Adjudeni. Obosiţi, dar cu zâmbetul pe buze, am plecat în direcţia: Săbăoani, unde ne-am oprit câteva minute la Biserica ''Sfânta Fecioară Maria Regina Rozariului'', Biserică din care părintele Gabriel Bacoşcă, vicarul nostru, face parte si la care acesta şi-a descoperit vocaţia. Plini de gânduri bune ne-am continuat drumul până la Roman, unde ne-am oprit la parcul central pentru a servi încă o porţie de energie la umbra copacilor verzi. Obosiţi si somnoroşi am urcat în autocar pentru a merge spre casă, drum pe parcursul căruia am cântat, dar ne-am şi continuat rugăciunile pentru binefăcătorii noştri.

Cu această ocazie dorim să mulţumim in primul rând Domnului, care ne-a dat o vreme excelentă, dar şi părintelui paroh Dumitru Gabor, părinţilor vicari, Gabriel şi Marius, şi tuturor celor care au contribuit din toată inima ca această sărbătoare să fie posibilă.

Hazi Paul

Breviar Online

© 2017 Parohia Romano-Catolică "Fericitul Ieremia" Bacău
Str. Digu Bîrnat, 4, 600349-Bacău; tel. 0234/577471; e-mail: pfibacau@gmail.com