Mulțumim, părinte Marius!

Data de 1 august 2010 este ziua în care aţi păşit pentru prima dată ca preot pe altarul bisericii noastre, zi în care ne-am ridicat cu toţii în picioare să vă vedem mai bine, să îl vedem pe noul nostru păstor care avea să ne călăuzească pe căile Domnului în următorii ani.

Primii paşi făcuţi alături de noi au fost mai mărunţi pentru că timiditatea de care am dat dovada împreună era evidentă, însă, după primele săptămâni petrecute împreună am uitat complet de ea.

Au fost trei ani în care ne-aţi învăţat ce înseamnă cu adevărat să îl iubeşti pe Dumnezeu, ați îmbinat utilul cu plăcutul și asta am simțit cu toții atunci când am petrecut împreună clipe frumoase departe de casă în zile de reculegere, campusuri, ieșiri la grătar, petreceri și nu numai.

Nu vom putea uita niciodată zâmbetul pe care îl afișați mereu atunci când ne vedeați în preajma sfinției voastre, acel zâmbet care ne va rămâne întipărit în minte de fiecare dată când ne vom gândi că ați fost lângă noi în momentele dificile. Ați fost pentru noi un tată, o mamă, un frate și de cele mai multe ori cel mai bun prieten căruia îi puteam povesti supărările care ne apăsau în viața noastră, știind mereu că ne veți ajuta să trecem peste probleme cu ușurință.

Prin acest mesaj vrem să ne cerem scuze pentru toate acele clipe când v-am supărat, și știm cu toții acele sâmbete în care ne sunați pe fiecare în parte să participăm la curățenie în biserică dar somnul dulce de sâmbătă dimineața nu ne lăsa să ne dezlipim de pat. Ne cerem scuze pentru tot ceea ce am greșit față de dumneavoastră în toți acești trei ani, dar trăim cu ideea că toate aceste supărări au fost îngropate în zâmbetul sincer de a doua zi.

Vă mulțumim pentru ceea ce ați făcut din noi, modul în care ați știut să rezolvați fiecare conflict, fiecare problemă pe care o aveam. Vă mulțumim că ne-ați arătat calea cea dreaptă pe care noi trebuie să o urmăm pentru a ajunge la Domnul. Pe mulți dintre noi ne-ați crescut și de fiecare dată când greșeam ați știut cum să ne ridicați moralul pentru a merge în continuare cu capul sus.

Vă mulțumesc personal și în numele întregii comunități a Parohiei Fericitul Ieremia Bacău pentru tot ceea ce ați făcut pentru noi și pentru toate cuvintele frumoase rostite în fiecare predică pe care o pregăteați cu mare atenție, să ajungă direct în inimile noastre.

Poarta Domnului este mereu deschisă, așa cum v-a fi și poarta bisericii noastre ori de câte ori veți trece prin Bacău pentru a ne saluta și revedea cu mare bucurie. Dumnezeu să vă răsplătească munca depusă pentru comunitatea noastră și să vă dăruiască mult har și putere în credință pentru a le oferi și viitoarelor oițe din bunătatea care ne-ați oferit-o cât timp ați fost păstorul nostru!

Hazi Iulian

Breviar Online

© 2017 Parohia Romano-Catolică "Fericitul Ieremia" Bacău
Str. Digu Bîrnat, 4, 600349-Bacău; tel. 0234/577471; e-mail: pfibacau@gmail.com