Ieșire la grătar cu corul parohiei!

,,Cine cântă, se roagă de două ori!”

Citându-l pe Sf. Augustin, am completa: cine cantă, are parte şi de recreere.

Prin bunăvoinţa si generozitatea părintelui paroh, corul nostru, al parohiei ,,Fericitul Ieremia” Bacău, a ieşit la iarbă verde, ca în fiecare an, în frumoasa zi de 7 septembrie - anul acesta, într-un loc de poveste - am zice, în localitatea Almaşu din judeţul Neamţ. O zi petrecută împreună cu familia proprie – acolo unde a fost posibil, cu membrii corului şi mai ales cu păstorii parohiei, într-un cadru natural exceptional (Cât de frumoase pot fi ţinututurile noastre, Doamne, cum am putea oare să iţi mulţumim!?), înseamnă pentru corişti a prinde noi ,,forţe” în aprofundarea tainelor cântului bisericesc. Şi ce poate fi mai frumos decât să îi cântăm Domnului!

Nu ştim exact de unde a venit ideea locaţiei, dar îi mulţumim Domnului pentru această inspiraţie. Almaşu este o localitate cunoscută din scrierile lui Calistrat Hogaş, pentru frumoasa-i mănăstire ce îi poartă numele. Lăcaşul iniţial a fost clădit din lemn de doamna Ecaterina Cantacuzino, în 1715. Actuala biserică, în formă de cruce, construită din piatră în anul 1821 este ctitoria logofătului Balş şi a primit ca hram ,,Duminica tuturor sfinţilor”. Lucrările au fost continuate prin zidirea pronaosului de către domnitorul Constantin Mavrocordat. I-am trecut pragul cu emoţie şi în liniştea-i specifică l-am salutat pe Domnul, cum altfel decât… prin cânt.

Ca răspuns chemării Papei Francisc la rugaciune, ne-am alăturat întregii biserici rugându-ne pentru pace în întreaga lume. Şi cum pacea pleacă mai întai de la fiecare dintre noi, ne-am desfăşurat după cum ne-a lăsat inima (vârsta): volei, dans, fotbal, plimbări prin pădurea Almaşului… O zi petrecută cu cei dragi, o zi frumoasă cu adevărat!

Vă mulţumim părinte paroh, le mulţumim si părinţilor vicari! Apreciem faptul că aţi împărţit timpul cu noi, conştienţi fiind că aveaţi şi altceva de făcut.

Iţi mulţumim, Doamne!

Vacaru Angelina

Breviar Online

© 2017 Parohia Romano-Catolică "Fericitul Ieremia" Bacău
Str. Digu Bîrnat, 4, 600349-Bacău; tel. 0234/577471; e-mail: pfibacau@gmail.com