Reculegere înainte de venirea Crăciunului

Având în vedere că nașterea lui Isus se apropie, în data de 14 decembrie, tinerii parohiei "Fericitul Ieremia" Bacău s-au pregătit sufletește prin momente de meditație și rugăciune la Mânăstirea Carmelitană din Luncani alături de Pr. Gabriel Bacoșcă. Ca predicator l-am avut pe Pr. Claudiu Bulai, care ne-a vorbit despre felul în care omul relaționează cu sine, cu prietenii și cu Dumnezeu, despre omul în dezvoltare, cât și despre iubire. După prima meditație am avut câteva clipe de reculegere, timp în care puteam vorbi cu noi înșine și puteam face ordine în inimile noastre. De asemenea puteam discuta și cu preoții pentru a cere sfaturi sau pentru a ne curăța sufletele de păcat.

După aceste momente speciale am participat și la Sfânta Liturghie alături de tinerii parohiei "Ss. Petru şi Paul", slăvindu-l într-un glas pe Domnul. După întâlnirea cu Isus în Sf. Euharistie, am luat masa împreună, masă pregătită de cei de la Mânăstire.

Spre sfârșitul acestei zile de reculegere, ne-am adunat din nou pentru a trage concluzii asupra discuțiilor avute și pentru a adresa întrebări preoților, în cazul în care aveam nelămuriri sau propuneri.

A fost o zi minunată în care ne-am detașat de rutina zilnică și am avut grijă si de sufletul nostru măcar pentru câteva ore. Îi mulțumim părintelui Gabriel pentru această zi!

Ciceu Mădălina

Breviar Online

© 2017 Parohia Romano-Catolică "Fericitul Ieremia" Bacău
Str. Digu Bîrnat, 4, 600349-Bacău; tel. 0234/577471; e-mail: pfibacau@gmail.com