Zi de reculegere pentru tineri!

Fiind în Săptămâna Patimilor, luni 14 Aprilie, tinerii parohiei "Fericitul Ieremia" Bacău s-au pregătit sufleteşte prin momente de meditaţie şi rugăciune la Mănăstirea Carmelitana din Luncani alături de Pr. Gabriel Bacoșcă.

Preotul predicator a fost pr. Augustin, care ne-a prezentat ceea ce înseamnă cu adevărat rugăciunea şi modul prin care ea trebuie pregătită înainte de a începe să ne rugăm cu adevărat, ajutându-ne astfel să înţelegem suferinţă lui Isus prin ochii Mariei. După fiecare moment de formare ne-a fost acordat un timp pentru a putea medita asupra cuvintelor rostite şi totodată am fost îndemnaţi spre a ne curaţi sufletul de durerile ascunse prin colocvii dar şi spălarea păcatelor prin sacramentul spovezii.

După aceste momente a urmat Sf. Liturghie, prilej să-l slăvim într-un glas pe Domnul care a murit pentru păcatele noastre pe cruce şi a înviat a III-a zi din morţi . După întâlnirea cu Isus în Sf. Euharistie, mult aşteptatul prânz ne-a fost oferit, el fiind pregătit de câţiva tineri ai parohiei.

Pentru a înţelege mai bine suferinţă pe care Isus a trăit-o pe drumul Calvarului, am participat împreună la Calea Sfintei Cruci, rugându-ne şi purtând crucea în mâini, aşa cum şi Isus a făcut-o până la sfârşitului drumului.

Această zi a fost una plină de har şi linişte, care ne-a ajuns până în adâncul sufletului. Mulţumim lui Dumnezeu pentru soarele care ne-a încălzit pe timpul meditaţiilor şi ne-a luminat calea. Datorită acestei zile vom avea parte de sărbători Pascale pline de iubirea lui Dumnezeu. Mulţumim părintelui Gabriel pentru această zi şi binefăcătorilor pe care nu i-am uitat în rugăciunile noastre.

Luana Onofrei

Breviar Online

© 2017 Parohia Romano-Catolică "Fericitul Ieremia" Bacău
Str. Digu Bîrnat, 4, 600349-Bacău; tel. 0234/577471; e-mail: pfibacau@gmail.com