Întâlnirea Familiilor de la Butea

„Este timpul să ieșim din tranșee”

Fiecare sărbătoare aduce o bucurie în inimă, fie că eşti sărbătorit, fie că participi la eveniment. Comunitatea din Butea a organizat o sărbătoare aparte pe 8 August 2015. Familii numeroase din întreaga dieceză s-au îndreptat spre Butea la Sărbătoarea Familiilor. Prietenia lor cu Isus şi dorinţa de a întâlni familii care îl iubesc pe Dumnezeu i-au purtat aici, la Butea. Iar noi nu puteam face o alegere mai bună! Ce frumos că nu ne-am păcălit cu alte lucruri, că nu am dat curs altor glasuri şi am venit alături de alte cinci familii din parohia noastră la această sărbătoare!

Când am intrat în sat, o doamnă grăbea pasul spre biserică. Câţiva săteni, pe lângă un magazin o întrebau:
- Dar unde te duci, aşa grăbită?
Iar ea le-a răspuns frumos:
- Mă duc la cateheză! Părintele ne-a chemat la biserică la ora 9 jumătate.
- Uite cine vrea să se sfinţească!!! luându-o în râs.
Atunci glasul acelei doamne a răsunat puternic şi a vestit tuturor:
- Lângă Isus am găsit pacea şi fericirea!

Nu vă puteţi închipui cât de mult are nevoie lumea de azi de acest mesaj al vostru prin care să spuneţi că Dumnezeu reprezintă ceva pentru familia voastră, că nimeni nu l-a văzut vreodată, dar că şi-a făcut simţită prezenţa, cum a transmis cu atâta căldură sora Elisabetta Barollo.

Nu vă puteţi imagina ce mult bine le faceţi celor mici şi celor din jurul vostru prin rugăciunea, cântarea şi bucuria voastră! În timpul Sf. Liturghii am primit îndemnul de a ieşi din carapacea proprie.

Este timpul să ieşim din tranşee! exclama Eminenţa Sa, cardinalul german, Joachim Meisner. Puteţi şti cât de multă speranţă sădiţi în sufletele celor care vă văd cu mâinile împreunate în rugăciune, cu mâinile întinse spre ceilalţi pentru a-i întări, a-i ajuta? Da, mâinile care dăruiesc mai mult decât aşteaptă să primească.

Prin momentele organizate în aceea zi la Butea am văzut cât de frumoase sunt familiile, cât de preţioase şi pline de daruri pentru biserică. De asemenea, prin tot ceea ce ni s-a oferit în această sărbătoare am simţit îmbrăţişarea organizatorilor care au făcut totul din dragoste faţă de familie, în numele Bisericii care ne iubeşte şi care are grijă de familii.

Invit pe toţi să facă o comoară din ceea ce au trăit la Butea şi să o poarte în propria familie, în parohie, la locul de muncă, în lume...

Să avem curajul să purtăm bucuria credinţei, iar toţi cei care îi întâlniţi să citească pe chipurile voastre:

Dumnezeu există! Eu nu l-am văzut, dar l-am simţit!

Fam. Fodor Gabriel și Daniela

Breviar Online

© 2017 Parohia Romano-Catolică "Fericitul Ieremia" Bacău
Str. Digu Bîrnat, 4, 600349-Bacău; tel. 0234/577471; e-mail: pfibacau@gmail.com