Duminica Misiunilor cu surorile Pauline

În contextul anului dedicat Vieții Consacrate și a Zilei Mondiale a Misiunilor, surorile Pauline au organizat în parohia noastră o zi a Cuvântului lui Dumnezeu. Acest eveniment a avut loc duminică, 18 octombrie 2015.

Ziua dedicată Cuvântului lui Dumnezeu s-a deschis în seara zilei de sâmbătă, 17 octombrie 2015, atunci când tinerii parohiei noastre au participat la o cateheză Despre viață, vocație și fericire. În centrul întâlnirii a fost Evanghelia, care este soarele ce ne luminează viața, ne dezvăluie vocația, și face din noi oameni fericiți.

La sfârșitul sfintelor Liturghii de duminică surorile au vorbit despre misiunea lor, dar și despre necesitatea fiecărui creștin de a se hrăni zilnic cu Cuvântul lui Dumnezeu. Au evidențiat și multe vieți dăruite lui Dumnezeu pentru predicarea Evangheliei cu mijloacele de comunicare socială. „Fericitul Giacomo Alberione, fondatorul nostru, nota sr. Ana Maria Bulai, spunea că sfântul Apostol Paul a dorit congregația noastră și întreaga Familia Paulină din care facem parte, pentru trăi și a comunica Evanghelia așa cum el ar fi făcut dacă ar fi trăit în zilele noastre, punând toate forțele și toate mijloacele comunicative în slujirea Evangheliei. Suntem chemați să fim «sfântul Paul viu astăzi», spunea părintele Alberione”.

Centrul activității misionare a Bisericii este predicarea Evangheliei. Având în vedere faptul că fiecare creștin este chemat să fie misionar, surorile au scos în evidență despre necesitatea de a ne hrăni cu Evanghelia, pentru ca apoi să o putem comunica celorlați. Au subliniat cât este de important să citim, să medităm și să ne rugăm cu Evanghelia zilnic. Astfel, creștinii dobândesc modul lui Isus de a gândi, de a acționa și de a iubi. Prin Cuvântul său, Isus învață și face din fiecare creștin un misionar autentic prin faptă și cuvânt, în familie, la școală, la servici.

La ora de adorație, surorile împreună cu întreaga comunitate i-au încredințat lui Isus Euharistic, împreună cu Maria, Regina Rozariului, pe toți misionarii și am cerut harurile necesare pentru ca fiecare creștin să fie misionar al Evangheliei. Programul zilei Cuvântului lui Dumnezeu s-a încheiat cu vizionarea filmului „O viață pentru Evanghelie”. Această peliculă prezintă o figură misionară: venerabila Tecla Merlo, co-fondatoarea congregației Fiicele sfântului Paul. Ea obișnuia să spună cu entuziasm: „Aș vrea să am o mie de vieți pentru a le dedica Evangheliei”.

Pentru a veni în întâmpinarea credincioșilor cu hrană pentru suflet, surorile au expus spre vânzare o parte din bogata lor resursă catehetică: Evanghelia și alte cărți de formare umană și spirituală. Evanghelia, spunea pr. Alberione, este precum soarele, iar orice altă carte bună care răspândește spiritul evanghelic poate să se numească, pe bună dreptate, rază a Evangheliei.

Fiicele sfântului Paul, mai cunoscute ca surorilor Pauline, au misiunea de a răspândi Cuvântul lui Dumnezeu prin mijloacele de comunicare socială, iar anul aceste aniversează 100 de ani de existență.

„Purtați Evanghelia cu voi în geantă, în buzunar. Citiți un fragment în fiecare zi. Vă va face bine!” (papa Francisc)

Pr. Iosif Claudiu Doboș

Breviar Online

© 2017 Parohia Romano-Catolică "Fericitul Ieremia" Bacău
Str. Digu Bîrnat, 4, 600349-Bacău; tel. 0234/577471; e-mail: pfibacau@gmail.com