Solemnitatea “Trupul și Sângele Domnului”

După ce joi am sărbătorit solemnitatea “Trupul și Sângele Domnului”, o zi cunoscută ca fiind Joia Verde, duminica, 29 mai 2016, după sfantă liturghie de seară, în parohia noastră a avut loc procesiunea cu Preasfantul Sacrament. Sfânta liturghie a început înălțător în sunet de fanfare, care însoțită de vocea corului a făcut sa răsune întreaga biserică de bucuria acestei șărbători. Biserica a fost plină, semn că mulți credincioși iubesc și îndrăgesc această sărbătoare în cinstea Preasfântuluiu Trup și Sânge a lui Isus.

În cadrul sfintei liturghii, la predică, părintele paroh, a amintit de importanța și atenția pe care trebuie să o acorde credinciosul Preasfântului Sacrament, precum și rolul pe care îl are în viața de fiecare zi, acela de a hrăni și întări trupul și sufletul credinciosului. După sfânta liturghie la care au participat și părinții salezieni, a avut loc procesiunea euharistică cu Preasfântul Sacrament, formată din patru stațiuni marcate de cele patru altare. La fiecare dintre ele s-a citit Evanghelia, s-a venerate cu credință Preasfantul Sacrament si s-a cerut ajutorul lui Dumnezeu prin invocații speciale.

Totul s-a desfașurat într-o perfectă ordine: în fata,copiii care au primit de curand Sfânta Împărtăsanie îmbrăcați în veșminte albe au presărat cu petale de flori traseul urmat,după ei, ministranții, apoi preotii cu Preasfantul Sacrament, strajuiti de o parte si de alta de feciorii de biserica care țineau buchete de papură în mâini, apoi corul, fanfara și poporul.

Mareața procesiune a fost încărcată de emoții profunde. Cantecele religioase si acordurile fanfarei din timpul procesiunii au creat o atmosfera de liniste si maiestuozitate care au fost într-o perfectă simfonie cu strălucirea Preasfantului Sacrament lăsând să se nască o atmosfera de bucurie si profund respect . În felul acesta sfânta celebrare și-a atins scopul , acela de a-i sensibiliza pe credinciosi asupra prezenței permanente a lui Cristos în și între noi, în acest desavârșit sacrament al Euharistiei. Procesiunea s-a incheiat cu binecuvantarea cu Preasfantul Sacrament.

Breviar Online

© 2017 Parohia Romano-Catolică "Fericitul Ieremia" Bacău
Str. Digu Bîrnat, 4, 600349-Bacău; tel. 0234/577471; e-mail: pfibacau@gmail.com