Promisiunea SCOUT 21 Februarie 2016

Ziua de 21 februarie 2016, pentru 16 lupişori, un temerar şi 3 exploratori precum si un nou lider din parohia Fericitul Ieremia Bacău, a fost o zi importantă.

În faţa preotului şi a comunităţii şi-au propus să părăsească angajarea ocazională şi să-l slujească pe Cristos şi Biserica într- o formă organizată în cadrul Scout-ului. Este o responsabilitate pe care toţi cercetaşii şi-au asumat- o cu maturitate şi seriozitate, în mod conştient, fără a fi obligaţi de nimeni.

În cadrul Scout-ului membrii şi-au propus să-şi manifeste credinţa în Cristos prin fapte de iubire, care să fie împărtăşite în mod solidar cu ceilalţi. Mai mult decat atat şi-au propus să fie oameni adevăraţi, folosind harurile primite de la Dumnezeu în folosul celor ce au nevoie de ele.

Pentru că omul este creat pentru lumină, pentru bucurie, pentru a râde şi a cânta, pentru a trăi în iubire şi pentru fericirea oamenilor din jur. Cu mâini pentru a da, cu inimă pentru a iubi şi cu două braţe care sunt exact atât de lungi cât să îmbrăţişeze pe altul. Ei vor încerca să ducă cuvântul lui Dumnezeu acasă, la şcoală pentru a le transforma în locuri pline de iubire şi speranţă.

„Pentru că împreună putem reprezenta o puternică forţă spirituală atunci când suntem uniţi.”

De asemenea, se vor strădui să-şi îndrepte paşii către aproapele lor, către cei ce l-au părăsit pe Dumnezeu sau îşi trăiesc credinţa într- un mod superficial, arătându- le care este” Calea, Adevărul şi Viaţa”. Am văzut dorinţa lor de a se cunoaşte, de a lega prietenii, de a creşte spiritual, de a strânge rândurile şi a reflecta împreună.

Ei şi-au propus să participe în mod conştient şi activ la Sfânta Liturghie şi sacramente, iar pentru a avea certitudinea că tot ceea ce fac nu este altceva decât planul lui Dumnezeu, se vor ruga ca El să le călăuzească paşii în toate activităţile lor.

Toate aceste activităţi scoutiştii le vor desfăşura sub supravegherea şi în colaborare cu păstorii Bisericii, care vor fi alături de ei sprijinindu- i în diversele activităţi.

Cu totii am crescut, văzând zâmbetul de pe buzele multora şi mulţumirea că vor şti să facă faţă provocărilor vieţii, mulţi plecând încrezători şi optimişti că vor face ceva pentru semenii lor.

Doar aşa vom lăsa lumea un pic mai bună decât am găsit-o!

Membrii Scout

Breviar Online

© 2017 Parohia Romano-Catolică "Fericitul Ieremia" Bacău
Str. Digu Bîrnat, 4, 600349-Bacău; tel. 0234/577471; e-mail: pfibacau@gmail.com